My stats

Denne uken har det vært oppstartssamling på Olympiatoppen med landslaget og de siste planene for neste år begynner å bli klare, både som lag og også mine personlige treningsplaner. Jeg er motivert for grunntreningen og har stor tro på den planen jeg har lagt. Den er mer gjennomarbeidet enn noen gang tidligere, og det håper jeg skal gi meg ro under vinteren. Noen endringer for denne grunntreningen og neste sesong i forhold til tidligere er at jeg skal starte opp med maxstyrke på beina, fokusere ekstra på å øke løpskapasiteten, og å konkurrere litt mindre under våren. Likevel er det alltid slik at en plan er bare en plan, og det er nå den viktige jobben starter; nemlig å tro på planen og trene best 🙂

Landslaget 2015 Foto: Eivind Tonna, Norsk Orientering

Landslaget 2015 Foto: Eivind Tonna, Norsk Orientering

Sesongen som ble avsluttet i høst var en sesong med både opp- og nedturer, men den er nok den beste sesongen min hittil. Resultater som er verdt å nevne er blant annet 4.plass i NM-natt, 6.plass i NM-stafett og en 2.plass totalt i Norgescupen. Jeg ble også tatt ut til mitt første representasjonsoppdrag som senior, og selv om jeg ble syk før Euromeeting og ikke kunne være med, er det en bra følelse å vite at jeg holdt det nivået i fjor. Gode konkurransehelger der jeg holdt et bra nivå fysisk og mentalt hele helgen igjennom, som f eks under O-festivalen og NC-helgen i Meråker, er helger som jeg tar med meg videre med stor verdi. Mye fordi jeg har slitt med å holde trykket oppe en hel helg tidligere. I tillegg var norgescupløpene under O-festivalen meget viktige i mitt hode, da de var de siste uttaksløpene til Euromeeting. At jeg legger et høyt press på meg selv foran de løpene og lykkes betyr mye for meg.

 

Av nedturene var testløpene til World Cupen på Kongsberg aller størst, der jeg var helt skakkjørt fysisk og mentalt. Jeg må endre litt i treningen og oppladningen for å være i fysisk og mental form i overgangen mai/juni, noe jeg tror jeg har fått til nå. Litt færre konkurranser og mer trening og ro på våren er noen av endringene. Jeg må også få bedre styr på tankene og følelsene under viktige løp. At jeg nettopp klarte det under O-festivalen gjør de erfaringene viktige for meg.

 

Jeg hadde en del skade- og sykdomstrøbbel under høsten som gikk ut over treningen. Det fungerte likvel bra en stund, men før NM-uka mistet jeg litt trykket i beina. Under det siste løpet den helgen, stafetten, kunne jeg holde høy fart og trengte tydligvis noen skikkelige gjennomkjøringer. Den skadeperioden har jeg også høstet mange gode erfaringer av, og jeg tror at jeg har blitt litt smartere treningsmessig. Kanskje kan jeg bli skikkelig god på å jage kvalitet i vinter og ikke bare treningstimer?

 

Avslutningsvis følger noen fakta fra forrige treningsår. Nyt, kritiser, diskuter, døm osv. etter eget ønske.

Totalt: 634h (96h i3-i5)

Løp: 502h

Teknikk: 170h

Styrke: 25h

 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s