Norgescupåpning og 10mila

For halvannen uke siden var det norgecupåpning i Halden, og det var sprint, mellom og lang som stod på planen. Sprinten ble ikke så bra som jeg håpet. Stort sett gjorde jeg gode strekk, men to veldig dårlige gjorde at jeg tapte mye og havnet langt ned på resultatlista som nr. 28. Derimot ble mellomdistansen dagen etter en mye bedre opplevelse. Teknisk løp jeg meget godt, men jeg følte meg veldig seig i varmen. Terrenget var nok litt tyngre enn det så ut som på kartet, så det er kanskje også forklaringen på at jeg følte det gikk for sakte. Men det gjorde det ikke. Jeg kom i mål till ledelse på et sent startnummer og det ble til slutt bare Hans Gunnar Omdal som var bedre enn meg denne dagen. Derfor ble det en veldig fin 2.plass! Jeg er veldig godt fornøyd med det tekniske gjennomføringen.

Bilde

Langdistansen den tredje dagen var også en stabil prestasjon. Bortsett fra to mindre bom ganske tidlig i løpet på ca. 1min totalt løp jeg godt teknisk. Farten var derimot altfor dårlig de siste 30-40min. Jeg lå på en 9.plass etter 65min, men i mål var jeg nr. 17. Alt i alt en helt grei langdistanse.

 

Forrige helg ble 10mila arrangert. En massemønstring! Jeg dro til Eksjö på onsdag forrige uke for å lade opp sammen med Järla. I dagene i forkant gjennomførte jeg blant annet to nattøkter, der jeg fikk veldig gode bekreftelser på at jeg behersket terrenget, en fin intervalløkt med Olle på grusvei og noen rolige korte løpeøkter. Selve løpet ble en nesten-opplevelse for oss i Järla. Jeg løp den tredje etappen og gikk ut som nr. 19 drøye 2min bak teten. Etter en rolig innledning der jeg lå litt bak i gruppa, hvor vi for øvrig plukket inn teten ganske raskt, fikk jeg initiativet ved 7.post. Her gjorde hele klynga en bom, inkludert meg, men jeg fikk posten først. Etter det virket det som jeg fikk tilliten i gruppa og jeg kunne ligge først i halvtime. Jeg fokuserte på teknikken og prøvde å sette litt fart, men innså at det ikke var lett å løpe fra de andre 40 som lå i klynga. På langstrekket hjemover tryna jeg og stivnet litt, og havnet litt bak i klynga. Etter å ha sjekket ut resten av løypa så jeg det som like bra å ligge med og prøve å veksle langt framme. Det klarte jeg og sendte Erik ut på neste etappe som nr. 10, bare sekunder bak det ledende laget. De følgende etappene løp vi som et vinnerlag i mine øyne, med fokus på å ligge med langt framme og tro på vår gode avslutning. Dessverre fikk vi dobbelt lykthavari den siste kilometeren på den sjuende etappen. Men Kaspar taklet det totale mørket på en utrolig god måte og kunne begrense tidstapet til 6min. Etter stabile innsatser av de tre siste gutta løp vi i mål til en 10.plass. Det er vi så klart ikke fornøyd med, men etter hva som skjedde var det et fint resultat. De siste fire årene har vi vært stabilt i toppen av 10mila, med plasseringene 4-10-6-10. Nå ser vi fram mot Jukola, og jeg har virkelig stor tro på oss der!

Kart 

Resultat

Bilde

Drar tetklynga på den tredje etappen på 10mila

Bilde

Drar tetklynga på tredje etappe på 10mila. Foto: Mikael Fritzon

Bilde

Kollberg og jeg i tetklynga på tredje etappe på 10mila. Foto: Göran Johansson

På den individuelle fronten er det testløp til World Cup som er neste happening. Jeg gleder meg veldig til det og håper å få gjort unna en god treningsjobb de neste to ukene.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s