Nesten like viktig

Tiden har gått fort den siste tiden, det har skjedd mye. NM-uka på Kongsberg 12.-15 sept ble en bra uke! I tillegg har jeg vært med å arrangert Sicklaloppet med Järla 22.sept. Og som kronen på septembermåneden løp jeg NM-natt nå i helgen som var.

NM-uka

Langdistansen var første distanse ut på torsdagen. Jeg hadde mål om å løpe jevnt og kontrollert, og holde meg unna «rød sone» så lenge som mulig. Min gjennomføring var ganske god. Selv om jeg hadde to postbommer, på totalt ca 2min. På slutten var jeg veldig, veldig sliten. Akkurat som man skal være på langdistanse. Jeg ble nr. 14 til slutt og var med det ca 10min bak Magne Dæhli som tok gullet. Det er nærmere enn jeg har vært på langdistanse tidligere. At jeg lå som nr. 8 etter ca 80 % av løypa viser at jeg behøver noen år til med god trening for å være helt i toppen på denne harde distansen. Totalt sett var jeg fornøyd med denne dagen!

NMlang2013

Mellomdistansekvaliken som gikk dagen etter langdistansen gikk uten problemer. Jeg var fokusert før start og gjennomførte helt etter den planen jeg hadde. Det ble derfor heatseier og dermed en god startposisjon i finalen. Den gikk dagen etter, og det er denne dagen det gjelder. Men dessverre klarte jeg ikke helt å levere så bra som jeg ville. Det ble to-tre postbommer og da havner man etter i en så jevn distanse som mellomdistansen i NM er. Det meste var bra, men som sagt litt for mye småfeil. Jeg kom i mål til en 13.plass og var drøye 2min bak gullet. Det er jeg egentlig fornøyd med etter et litt uryddig løp. Stabilt!

Matty og meg NM2013

Stafetten gikk på søndag, og vi i Indre Østfold OK hadde et spennende lag. Markus Holter løp den første etappen helt perfekt og var inne som nr. 17 ca 3min bak. På andreetappe hadde vi Bjørn Erik Glomsrud, superveteran, som gikk inn og leverte en stabil etappe og kunne sende meg ut på sisteetappe som nr. 25. Jeg kjørte en offensiv og kontrollert taktikk og plukket mange plasser. Kroppen svarte godt og jeg kunne løpe oss inn til en 15.plass. Det er ny rekord i NM-stafett for meg (6.plass i jr.stafetten fra 2010). Det var bra å se at jeg også hadde en forholdsvis bra tid på sisteetappen, 8.best.
NM-uka kan derfor sammenfattes som en bra uke med stabile innsatser. Av fire løp leverte jeg ett toppløp (kvaliken) og tre stabile løp. Og for meg betyr denne stabiliteten nesten like mye som medaljen gjorde i fjor. Veien til toppen føles litt kortere!

Kart og resultater

Sicklaloppet og skole

Etter NM-uka ble det mildt sagt annet fokus. Det var intensive dager med mye skole. I tillegg var jeg veldig sliten og lei alt som handlet om trening i en 3 dagers tid. Men på torsdagen kicket jeg igang igjen. Den påfølgende helgen arrangerte vi i Järla Sicklaloppet og det gikk også bra. Moro å kunne bidra til å skape en løperfest!

NM-natt

Nå i helgen var det klart for den siste NM-distansen for året, nemlig NM-natt. Det gikk i år ved Vinterbro, og de fleste var klar over at tøft terreng og tøffe løyper ventet. Slik ble det også. Jeg slet i innledningen av den 11.2 km lange løypa, og jeg måtte virkelig kjempe for å snu trenden. Men det klarte jeg. Etter mer stabil løping resten av løypa kunne jeg til slutt innkassere en 6.plass. Det er et steg opp fra i fjor på samme distanse!

Kart og resultater

Foto: Erik Borg

Foto: Erik Borg

Nå begynner sesongen å gå mot slutten. For meg gjenstår 25manna 9-10. okt. og Blodslitet 19. okt.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s