Stabilitet i teknikken

De siste ukene har rullet på med godt treningsfokus, men sist helg var det tid for første konkurranse i høstsesongen kan man si; Night Hawk rett utenfor Sandvika. Fire nattetapper fredag kveld, og fire dagetapper lørdag. En stafett som ble arrangert for første gang i år. Järla stilte med et lag med 6 mann (man velger selv om man vil stille med 4-8 pers på laget). Jeg løp den lengste nattetappen, samt sisteetappen. På natten gikk det litt for dårlig med meg selv. Selv om jeg var bevisst på at natteknikken kunne være rusten klarte jeg ikke ta skikkelig tak i det før jeg hadde gått på en storbom på 2.post. Etter dette fikk jeg en bedre følelse, selv om jeg gjorde noen feil også etter dette. Jeg kom i mål 6min bak Ola Martner som vant min etappe, og var skuffet over det. Håkon løp en bra etappe, men Morten, Mats og jeg tapte for mye og vi var nr. 14 etter natten.

Foto: Christian Grotnes

Foto: Christian Grotnes

På dagen gjorde vi det bedre og Håkon, Mattias og David løp gode etapper og førte oss opp til en 7.plass før jeg skulle ut. Mitt fokus lå på å gjøre en kontrollert etappe, da jeg gikk ut med et par minutter opp til neste lag og flere minutter ned til neste. Det gikk greit, men ikke mer enn det. Jeg gjorde fire bommer på mellom 20-45 sekunder. Irriterende å gjøre slike feil og jeg må gå litt i meg selv, og prøve å få teknikken til å sitte skikkelig! Uansett løp jeg oss inn til en 7.plass, men med rom for forbedringer! Night Hawk var en kul stafett, og det var morsomt å starte høstsesongen med en slik konkurranse. Imponerende av Södertälje Nykvarn som vant, og spesielt Ivar Lundanes som avgjorde hele greia!

 

På søndag dro jeg videre på Camp Norway-samling på Rauland. Et flott sted! Der ble det seks gode økter, med fokus på å lese kart ofte og terpe teknikk. I tillegg prøve å være hundreprosentig på alle treninger, da jeg føler teknikken ikke har stemt skikkelig denne sesongen. Jeg løp en langdistanse-hardøkt og en mellomdistanse-hardøkt, samt fire rolige økter. Totalt sett føler jeg at jeg kom meg opp et lite nivå når det gjelder stabilitet i teknikken. En liten analyse viser at jeg satt 93 av 100 poster jeg løp på under denna samlingen, og jeg hadde mange kilometer med «godfølelsen». Nå gjelder det å jobbe videre og prøve å heve meg enda litt mer teknisk og holde stabiliteten. Fysisk kjennes formen stabil og bra! Det svir å bli slått av fire juniorer på samlingens siste hardøkt, men jeg har ikke råd til å vinne med feil 😉

Kart i kartarkivet!

I morgen drar jeg tilbake til Stockholm. Trening og skole blir fokus de neste to ukene! Jeg står over NM-ultralang som går i helgen. Dette fordi jeg noen ganger har fått problemer med den ene hamstringen, der jeg fikk strekk vinteren 10/11, etter slike langløp. Jeg vil heller ha god kontroll på treningen og se framover mot NM-uka som starter 12.september.

Foto: Ivar Haugen

Foto: Ivar Haugen

Foto: Ivar Haugen

Foto: Ivar Haugen

Foto: Ivar Haugen

Foto: Ivar Haugen

 

 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s