9.plass i Jukola og DNS

Jukola ble en bra reise for oss i Järla. Vi dro til Finland på tirsdagen før, og fikk noen gode treningsdager i områdene rundt Jämsä. Jeg synes vår jukolasamling har vært en av de beste samlingene de siste årene, og slike ble det også i år. Treninger med fokus på å lære seg terrenget og se for seg ulike scenarioer, god mat, mye latter og herlige mennesker, gjør at dagene går fort. Selv trente jeg to dager med 4 o-tekniske økter, deriblant to nattøkter. Deretter ble fredag en roligere dag, med en tur på arena og en økt på vei med innlagt 2min x 5 for å få opp farta.

Foto: Axel Mattsson

Foto: Axel Mattsson

Lørdag ble det en rolig økta på formiddagen og deretter hvile fra mot natten. Jeg løp i år den tredje etappen, den lengste nattetappen. Vel, det var ikke kjempemørkt. Håkon løp en bra andreetappe og jeg gikk ut som nr. 4, 1.13 bak ledende Kalevan Rasti. Innledningen gikk bra og fort, og på de første kilometerne plukket jeg ca 40 sek på teten. Like etter første tv-post tok Albin Ridefelt og jeg igjen lederlaget (Phillippe Adamski). Vi ble løpende sammen en god stund, fra ca. 3,5 km til ca. 10 km, og vi hadde på det meste 3min luke ned til den jagende klynga. På langstrekket hjem gikk vår trio mindre bra, vi stanget litt i grøntområder og tok noen dårlige traséer. Jeg var nok litt for deffensiv og burde vært mer aktiv med min egen kartlesing. Da Adamski satte opp farten delte vi oss, jeg og Albin gikk selv. Dessverre skled vi ut for langt til høyre i et flatere parti og tapte tid på dette – Adamski forsvant. Jeg begynte også å få det tyngre fysisk. Albin dro en gel noen minutter tidligere og han skled ganske lett ifra meg. Jeg ble løpende alene 1-2 kilometer, og gjorde så en retningsfeil. Når jeg hadde rettet opp feilen kom klynga som hadde jaget oss bakfra. Jeg bet meg fast noen poster, men på vei mot sistepost måtte jeg slippe. Kreftene var slutt og jeg kom inn til veksling som nr. 12, 1.57 bak ledende Kalevan Rasti. I etterkant ser jeg at jeg også burde hatt med meg en gel eller noe lignende. For beina var veldig gode for dagen, men jeg gikk rett og slett litt næringstom. Totalt sett gjorde jeg en god jobb, men jeg blir mer og mer irritert på meg selv at jeg ikke klarte være med Kalevan inn.

Foto: Axel Mattsson

Foto: Axel Mattsson

Til slutt ble vi Järla nr. 9 i verdens største stafett, og det er ny klubbrekord med god margin! Andrelaget ble nr. 56 og tredjelaget nr. 117.  Veldig moro, og jeg er stolt og ydmyk over å være en del av den fantastiske gjengen!

Kart og resultat

GPS-tracking

TV-sending (min etappe starter etter 1:24:20)

Dessverre ble jeg syk rett før O-festivalen som gikk helgen etter Jukola (altså helgen 23.-25.) En forkjølelse kom smygende og jeg valgte å stå over alle tre løpene som gikk i Kristiansand. Kjedelig, men slik ble det. Olle tok Järlas ansvar og løp inn til en bra andreplass etter Anders Nordberg.

IMG_3353

Nå har jeg vært i trening igjen 3-4 dager. I helgen er jeg påmeldt på de tre løpene i Strömstad, Gränsjakten. Det er to mellomdistanser og en jaktstart med langdistanse. Jeg har enda ikke kjørt noe hardintensitet etter sykdommen, så det blir spennende å se hvordan kroppen er i helgen. Uansett blir det en bra treningshelg! Det neste store på planen er O-ringen i Boden 21.-26 juli.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s