Lange, lyse dager

Varmt vær og lange lyse dager. Nå er det etter min mening kanskje den fineste tiden på året. Jukolaforberedelsene ruller på for fullt, skolen er ferdig og man kan trene til krampa tar en.

De siste ukene har gått bra treningsmessig. Det som derimot ikke gikk så bra, var vm-testløpene i pinsen. Der underpresterte jeg til de grader, og det var veldig skuffende. Jeg hadde lyst til å løpe bra der. For å ta det kort hadde jeg på langen en veldig dårlig følelse i kroppen. Jeg orket ikke trykke eller løpe noe fort i det hele tatt, og det føltes som om jeg knappt holdt joggefart. Det var overhodet ikke slik jeg hadde forventet meg, og jeg løp bare og tenkte på hvorfor det var slik. Ikke slik man skal. De første kilometerne var forholdsvis lette teknisk, så jeg klarte å gå rett tiltross at hodet var på helt feil sted. Flaks. På 5.post kom bommen etter en paralellfeil. På langstrekket til 9.post sto jeg av. Ingen god følelse noe sted i kroppen, verken i hodet eller beina. Fryktelig skuffet. Mellomdistansen dagen etter ble heller ingen god dag. Litt bedre fysisk denne dagen, men fortsatt langt unna noe som helst av form. I tillegg var de tekniske ferdighetene som glemt. Mange feil ble gjort, på helt elementære ting. En 42.plass er ingenting å skrive hjem om.

Jeg analyserte noen dager og har kommet fram til mulige forklaringer. Eksamensperiode parallellt og alt hva det innebærer kanskje kan forklare noe. At jeg gikk litt på smellen i mars, og etter det har vært veldig forsiktig med å trene mye i skogen (ville hvertfall ikke bli så seig i beina igjen!), kan ha gjort styrken/skogsformen ustabil. Mange faktorer. Det som er det mest irriterende er at jeg kjente meg bra både før og etter, men ikke så veldig bra under den eksamens/tesløp-uka. Men det er jeg ferdig med nå. Jeg har helt klart for meg hva jeg skal trene på framover! Og om jeg hadde deppet for mye over dårlige løp hadde jeg vært ferdig for lenge siden!

Under NM-sprinten og norgescupløpet helgen etter var det viktig å snu skuta. Sprinten som gikk på lørdag gikk greit for min del. En bra kvalik med ganske god kontroll. I finalen gjorde jeg to 15sek-feil, og det blir for mye, en 19.plass ble det. På søndagens mellomdistanse fikk jeg det bedre til. Jeg var veldig fokusert på å løpe bra på det første viktige skogsløpet etter den dårlige pinsehelgen. Jeg hadde en god flyt og gjennomførte en bra mellomdistanse. Det holdt til en 9.plass i et bra startfelt. Godt fornøyd med det! Og viktig for selvtilliten.

Kart og resultater, NM-sprint kvalik

Kart og resultater, NM-sprint finale

Kart og resultater, norgescup mellom

Nå ser jeg veldig fram mot å ta tak i treningen, forbedre meg på det som ikke er bra nok. Det er også mange fine konkurranser som kommer. Jukola om en drøy uke, vi starter precamp i Finland på tirsdag. Deretter er det o-festivalen i Kristiansand. Og senere i sommer o-ringen i Boden!

Kartarkivet oppdaters jevnlig med kart fra treninger og konkurranser!!

Legger ved et passende bilde tatt av Axel.

Image

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s