10mila-laget er klart!

Det er nå under en uke til vårens store happening, 10mila, og laget vårt er nå klart. Jeg har en veldig god følelse for laget, og jeg er veldig motivert for å gjøre min jobb så bra som mulig. Den siste lille uken som er igjen kommer til å bli brukt til å trene og lade opp på en god måte. I tillegg blir det nok en del nervøse dager og en del scenarioer som skal gjennomgås i hodet. Jeg gleder meg stort! 

10mila 2012

Den første norgescup-helgen ble unnagjort i helgen. Sprint i Askim på fredag, mellomdistanse i Råde på lørdag og jaktstart i Hærland på søndag. Jeg var veldig spent på formen før jeg dro dit. Som nevnt tidligere har jeg vært tung i kroppen og manglet trykket i løpingen egentlig siden slutten av februar. Det har blitt bedre og bedre de siste ukene, jeg har fokusert på overskudd og at de rolige treningene skulle gå veldig rolig. Det har gitt en formstigning de siste par ukene. Forrige uke var en ren oppladningsuke for min del. Etter å ha løpt en tio-test på fredag forrige helg, samt en forkortet lang i Södertälje på søndagen, ble de rolig trening mandag og tirsdag. Onsdag en lettere intervalløkt for å få opp farten, og rolig igjen torsdag.

På oppvarmingen før sprinten på fredag kjente jeg meg pigg. Løpet var egentlig rimelig bra. Jeg gjorde en veivalgsmiss i starten som kostet meg 6-7 sekunder. På den siste del rundt Askimhallen tok jeg det litt forsiktig og tapte noen sekunder der, i tillegg til en liten postbom på 5 sekunder. Jeg manglet også det siste lille i spurten, og kom i mål til en 16.plass, 51 sekunder etter vinner Øystein Kvaal Østerbø. Men jeg er egentlig ganske fornøyd, for jeg gjennomførte løpet stort sett som planlagt og jeg hadde helt andre bein enn hva jeg har hatt de siste ukene. Jeg manglet den siste hurtigheten som kreves på sprint, og det kommer nok av for få hardøkter på banen den siste tiden. 

Resultat

Lørdag var det klart for mellomdistanse. Dette løpet ble ingen god opplevelse egentlig. Jeg fikk aldri inn det gode flyten. I starten fikk jeg gjøre flere kartlesingsstopp for å unngå bom, og dette ødelegger litt rytmen. Under resten av løypa gjorde jeg flere mindre bommer og to større, henholdsvis 60sek og 40sek. Jeg savnet også litt løpsfart, beina var ikke så raske. Da ble det en bit opp til vinneren Hans Gunnar Omdal, og jeg havnet på en del 18.plass, 3.38 bak. 

Resultat

Image

Image

Jaktstarten gikk fra Lundeby & Co i Hærland, bare noen kilometer fra mitt hjemsted. Jeg har kjørt buss og syklet forbi området i 15 år uten å ha trodd at det fantes o-terreng der. Så det var spennende når jeg hørte at årets utgave av Smaaleneneløpet skulle gå der, på et helt nytt kart. Jeg gikk da som sagt ut som nr 18, en bit bak teten. Etter meg kom det nærmest løpere på hvert 5 sekund, det var veldig jevnt. I starten prøvde jeg å holde trykket oppe slik at det ikke skulle bli så lett å løpe opp i ryggen min. Vi ble en gjeng som holdt unna noen kilometer, men da vi gjorde en 30sek bom, kom plutselig en kjempeklynge og stemplet rett for oss. Jeg havnet sist i klynga etter stemplingen. Derfra og inn til runding ble det bare køløping og rimelig trangt i skogen egentlig. Jeg prøve noen magadrag for å komme meg opp i feltet, kjente meg egentlig ganske frisk i beina, men det ble liksom aldri noe særlig å tjene på det hele. Litt juniorløping egentlig. Jeg løp fort forbi noen, men så valgte jeg en litt dårlig trasé utenfor køen og tjente ingenting. Brukte vel heller litt krefter uten fortjeneste. Ved runding lå jeg litt langt bak i klynga som kjempet om 12.plassen, og jeg var uoppmerksom. For ved drikkestasjonen og kartbyttet sprakk feltet opp og jeg hadde plutselig 15-20 sek opp til f eks Jo. Dette hadde jeg ikke krefter til å løpe inn, og den gjengen var etterhvert utenfor synhold. De siste kilometerne var ikke så krevende teknisk og jeg gled greit i gjennom, spurtet inn til en 22.plass. Selv om plasseringen ikke er så god, er jeg også her fornøyd. For beina hadde bra trykk. De magedragene underveis kostet kanskje mer enn jeg hadde trodd. Jeg burde nok ha vært kaldere når vi først ble den store klynga, og heller brukt farten og oppmerksomheten ved runding. 

Resultat

Totalt sett er jeg fornøyd med helgen. Jeg har fått postive beskjed på formen, og pila peker oppover. Jeg tror de kommende månedene blir bra! 

Kart kan dere se her! 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s