En bit ned i grøfta

Februar var den bra måned, med samling både i Portugal og Tyrkia. Gode økter, god innsats. Men ikke helt topp teknisk, kanskje på grunn av en lengre periode uten effektiv teknikktrening (snø). Uansett godt å få startet arbeidet mot sesongen og analysert hva som må terpes mer. Fysisk derimot ble det en veldig tøff måned, tøffere enn jeg hadde trodd. Det hele startet med en langhelg hjemme i Hærland, der jeg trente mye og godt på kart. Noe snø gjorde at belastningen ble ganske tøff, men ikke så farlig tenkte jeg. Hadde tre dager i Stockholm igjen, før vi dro avgårde til Portugal. Dessverre rakk jeg ikke å resituere med så godt som jeg trodde mellom de to samlingene, og jeg fikk slite tungt der nede. Uansett gjennomførte jeg all trening som planlagt uten noen problemer egentlig.

Planen var å hvile godt den uken jeg skulle ha mellom Portugalsamlingen og Tyrkiasamlingen. Synes det gikk sånn passe, men hadde fokus på å sove og spise godt samt lett trening. Noen ganger kan jeg bli litt utålmodig hvis det butter litt i mot, og vil teste kroppen nesten på hver trening for å forsikre med at alt er tibake til normalt. Uklok av skade, kjørte jeg kanskje en eller to intervallerøkter for mye i denne mellomperioden. Der det jeg blant annet på en av de ikke har kjent meg så tung på mange, mange år. Inget godt tegn kanskje? Men heldigvis kjenner man kroppen sin ganske godt etterhvert, og den begynte å kvikne til etter den økta.

I Tyrkia hadde jeg en bedre følelse enn i Portugal. Konkurranserutinene satt litt bedre og de tekniske feilene ble færre. Flyten litt bedre. Men det var et stykke igjen til godkjent. Uansett er det viktig at det går i riktig retning! Fysisk var jeg heller ikke her på noe «overskuddsnivå», men trenet på bra. Men jeg var dyktig sliten når jeg var på vei hjem, og jeg booket reisen via Hærland for noen dager med återhämtning som det så fint heter på svensk. Det ble to dager på sofaen, to lette treningsdager. God mat, godt med søvn. For å være på den sikre siden denne gangen ble det også en uke med bare rolig trening, alt for å finne tilbake overskuddet.

Det viste seg å funke ganske bra, jeg klarte å dra meg opp av grøftekanten. I mars har jeg hatt fokus på å ha overskudd og gått en del ned på mengden, altså godt under planlagt og mindre enn jeg egentlig har «likt». Men alt er relativt. Det hjelper liksom ikke å ha trent bra nov-feb hvis jeg går på smellen i mars. Og med tankene i treningsfysiologien, håper jeg å kunne høste av den perioden jeg var nede i februar-dalen. Vi har fått kjørt noen 10mila-treninger, gode intervalløkter, og i tillegg har jeg fått fikset parallels på macen slik at jeg kan QR igjen. Følg med i kartarkivet!

Allikevel er det jo alltid litt småproblemer. Greit å ha håndbrekket på i form av småskader og uflaks nå, for så å slippe det opp når sesongen kommer, vel? For et par uker siden hadde jeg litt mye spenning i hamstringen, men fikk løst det opp med nåler, strøm og massasje. Her i helgen fikk jeg plutselig en strekk i øvre del av ryggen/skulderen, og måtte moderere treningen en smule. Den også har blitt knekt opp og massert. Så jeg begynner nå å kjenne meg klar for sesong. Måsenstafetten som vi pleier å starte med har blitt avlyst på grunn av snøen, så derfor tar jeg turen til Göteborg i helgen. Der blir det DM-natt i dag og Kvillerbyns Klassiska på søndag. Håper at jeg kan løpe full fart der nede og at bein og kropp fungerer uten større problemer.

🙂

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s