Sprenger grenser!

Er nå tilbake i Stockholm etter en flott siste halvdel av desember hjemme i Norge. Under juleferien var planen å få mengdetrening på ski samt hardøkter på beina, og derfor la jeg inn to opphold på Sjusjøen. Det første var i dagene inn mot jul, som jeg skrev om sist. Deretter var jeg hjemme under julen før jeg dro opp igjen tredje juledag. Denne gangen var det flere med, både bror Anders og kompiser både fra Norge og Sverige. Oppholdet ble veldig vellykket. Treningen rullet på 3-5 timer om dagen og jeg kjente at jeg ble gradvis sterkere.

IMG_1947[1]

Stort sett så har jeg samme struktur på treningen hver gang jeg er på Sjusjøen for å gå på ski, enten det er 2-3 dager eller en uke. Det er alltid langtur klassisk på formiddagen (klassisk er den bevegelsesformen som likner mest på løping og jeg prioriterer å mest mengde her) på ca. 3 timer. Deretter kan andreøkten variere mellom 2 timer rolig skøyting eller intervaller på beina. Det er ganske tøff belastning, men kroppen er sterk. Jeg blir stadig overrasket over hvor fort den tilpasser seg, enten det er å holde seg i ro eller å gape over masse trening. Om jeg har hatt en roligere periode eller hvert syk, kan det å dra opp mengden i treningen igjen noen ganger kjennes tungt i starten, for så å gå lett. Eller som denne gangen, helt motsatt. De to siste ukene i desember trente jeg drøyt 22 timer begge ukene, og det kjentes veldig bra og egentlig ikke noe videre slitsomt. Kroppen er verdens fineste maskineri!

IMG_2990

Som sagt ble desember veldig bra! En total treningsmengde på 73 timer er ny rekord for meg med ganske god margin, og selv om det kanskje er like uinteressant som interessant så er det alltid godt å sprenge grenser og gjøre ting annerledes enn tidligere. Det er viktig for utviklingen!

Jeg dro tilbake til Stockholm 4. januar for å gjøre ferdig et prosjekt sammen med en skolekompis. Og der satte jeg en rekord av annen karakter, for vi hadde en del jobb å gjøre på få dager, for å si det megamildt. Treningsplanen sa at denne perioden skulle være roligere, og det passet bra. For skolen har vært min plass siden fredag formiddag. Har aldri før vært på skolen på en lørdag, ei heller søndag. Har aldri før vært på skolen til kl 22.30. Alt dette er nå gjort. Har også fått tilpasse treningstidenen en smule, blant annet andreøkten som et par ganger har vært å løpe hjem fra skolen kl 20-21. Så der også har grenser blitt sprengt. Men vi rakk fristen!

Nå har jeg startet med å øke treningsbelastningen igjen og ser fram mot tiden som kommer. Dessverre er forholdene i svenskenes hovedstad litt så som så akkurat nå. Dårlig for ski og ikke kjempebra for løping heller. Men den smarte finner alltid en løsning 😉

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Sprenger grenser!

  1. Jørn sier:

    Stå på Martin! Ser forresten ut som om du har stjålet kroppen til faren din:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s