2012’s godbiter

Sesongen og treningsåret 2012 er historie. En sesong der jeg tok nye steg og oppnådde resultater som jeg er godt fornøyd med. Noen nedturer har det selvfølgelig også blitt, men i hovedsak sitter jeg igjen med en veldig god følelse når jeg tenker tilbake på det som har skjedd. Her kommer en kjapp oppsummering av det som har vært mine godbiter i løpet av 2012.

1.plass i Kolmårdskavlen – 9. april

En av de viktige vårstafettene for å forberede oss til 10mila. En veldig godt gjennomført stafett av alle fem på laget. Jeg løp nest siste etappe og gjorde et veldig godt løp og sendte  Olle ut i andre posisjon på sisteetappe. Han løp bra, og vi tok seieren i denne stafetten. Det betydde mye. Vi så at vi var bedre enn de fleste når det klaffet.

7.plass i NM-natt – 20. april

En godt gjennomført fellesstart av meg. Jeg var med i teten store del av løpet og hadde initiativet flere steder. Det resulterte i en 7.plass til slutt.

10.plass i 10mila – 5. mai

Jeg løp den første etappen, og gjorde det bra. Hadde kontroll på det tekniske og fysiske og var veldig lettet når jeg kom i vekslet på 12.plass rett bak det ledende laget. Laget løp bra gjennom natten, men noen feil gjord at vi endte på 10.plass totalt.

VM-uttagningsløp, mellomdistanse – 3. juni

Kanskje rart å ta med det løpet i årets godbiter, da jeg løp elendig og endte langt nede på listene. Men jeg tar det allikevel med fordi det jeg her forstod at det ikke gikk an å løpe orienteringsløp slik. Tror denne aha-opplevelsen betydde mye for resten av sesongen.

15.plass i Jukola – 16. juni

Fikk igjen ansvaret for første etappe. Det var et spennende løp, da jeg bommet 2min på den første posten og var et stykke bak i feltet. Men med god moral og offensiv løping var jeg etter noen kilometer oppe i tetklynga igjen. Vekslet som nr. 12 og hadde gitt laget en god start. Etter en uheldig etappe midtveis endte vi på 15.plass.

19.plass i Oringen – 23.-27. juli

En fin uke i Halmstad der jeg blant annet fikk til to veldig gode løp, på sprinten og på langdistansen. Her fikk jeg se at jeg holdt et høyt nivå.

1.plass i DM-langdistanse – 1. september

Etter å ha hatt en bra treningsperiode i august slapp jeg opp treningen for å finne formen. Det tok i midlertid litt lengre tid enn jeg hadde trodd å finne overskuddet, men denne dagen smalt det. Veldig god form og vant løpet foran en del bra konkurrenter. Det lovet god i den viktige NM-måneden september.

3.plass i NM-mellomdistanse – 15. september

Formen hadde vært god siden DM-løpet. Selv om jeg feilet totalt på NM-langdistanse to dager i forkant visste jeg at formen var god. Og etter et bra gjennomført løp kunne jeg sikre meg min første medalje som senior! Årets høydepunkt!

Viktig er det også å se på målene man satte seg foran sesongen. Jeg hadde som mål å prestere på topp i 10mila og Jukola ut i fra forutsetningen (etappe, posisjon etc.), kvalifisere meg til student-vm, topp 15 på NM-mellomdistanse. Så nesten alle målene ble oppnådd. Skuffende var det selvsagt å ikke kvalifisere seg til student-vm, men desto morsommere var det å klare NM-målet med god margin!

Så en fin sesong har det vært. Jeg har ikke bare fått trent mer enn tidligere, men også med høyere kvalitet. Noen treningsfakta:

608 timer fysisk trening (621 timer med beveglighet)

130 timer o-teknisk trening

Målet er å ta nye steg i vinter og sprenge nye grenser.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s