9.plass i SM-stafett

Etter den fantastiske NM-helgen tok jeg det rolig noen dager tilbake i Stockholm. Fokus på skolen og å restituere, både fysisk og mentalt. Men jeg måtte også forberede meg til løpene som skulle gå den kommende helgen, SM-mellomdistanse og SM-stafett. Det viktigste for meg den helgen var stafetten.

Jeg kjente meg fin i kroppen hele uken mellom NM og SM. En intervalløkt på onsdagen før viste at formen holdt seg bra. Jeg var derfor motivert for å løpe fort og rett i områdene noen mil både sør og nord for Sandviken. Fredagens kvalifisering gikk allikevel ikke helt som håpet. En parallellfeil til den andre posten kostet meg 2 minutter og jeg fikk derfor en håpløs start. Jeg ble tatt igjen av David Andersson som startet på startnummeret bak, og løp resten av løpet sammen med han. Spurtet i mål til foreløpig andreplass, men jeg hadde mine sterke tvil om at det skulle holde til finaleplass. I de 6 ulike kvalifiseringsheatene er det 7 stk som går videre, og jeg ble til slutt nr. 8. Det var 7 sekunder opp til 7.plass. Ingenting å juble for med andre ord. Eller forsåvidt noe, kroppen svarte veldig godt. Det skulle jeg ta med meg til stafetten.

For dagen etter løp jeg B-finale. Den ble løpt i rolig fart med fokus på full kontroll og gode tekniske løsninger. Det gjennomførte jeg veldig godt. Kroppen kjentes bra og jeg hadde blikket rett mot stafetten som skulle løpes på søndag.

David Bejbom innledet stafetten på en fin måte. Til tross litt bom var han inne på 11.plass, snaue 4min etter teten. Erik Andersson på andre løp strålende og løp oss oppover til 7.plass. Og jeg skulle da ut på siste etappe i en 5mannsklynge ett snaut minutt bak ledende Malung OK. En inspirerende posisjon! Det gikk fort de første kilometerne, men jeg kjente meg bra. De tre første postene gikk bra i rygg på Albin (OK Linne). Deretter kom vi inn i et mer krevende parti, hvor jeg var forberedt på at gaffling ville komme. Men jeg var ikke helt med teknisk. Misset noen tydelige detaljer jeg burde ha observert og fikk derfor noen småsvinger og stopp for å ta meg til mine poster her. På grunn av dette slapp jeg tetlagene ut av synhold. Resten av løpet ble store deler løpt med Lindingö (Kvaal Østerbø) og etterhvert også Malungs tredjelag (Bäckman). Heller ikke her gikk det perfekt teknisk. Inn mot slutten måtte jeg se meg fraløpt av de to sterke karene. Men jeg kunne løpe oss inn til 9.plass. Det er en veldig godkjent plassering, og topp 10 i SM-stafetten er en bra prestasjon. Det er tøft og jevnt, så vi var fornøyde med dette!

 

Nå venter en litt roligere periode. Det neste som skjer er den store breddestafetten 25manna som går 6. oktober. Selv om det meste av det aller viktigste er over for min del, er 25manna, Blodslitet (13.okt) og Smålandskavlen(27.-28. okt) konkurranser jeg vil være i god form på. Jeg har enda ikke fått det skikkelige suget etter «off-season» og det vil jeg prøve å utnytte så lenge kroppen og hodet er med.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s