God avslutning under O-ringen

Den siste uken har jeg vært i Halmstad og løpt en av årets høydepunkter, O-ringen. Konkurransen består av fem løp på fem dager, og jaktstart siste dagen som avgjør det hele. Ukene i forkant hadde jeg fått trent bra og kjente meg i rimelig bra form. Siden jeg i år har tatt steget opp i seniorklassen, og konkurranseprogrammet for årets O-ringen hadde lagt opp til mellomdistanser og sprint i starten på uken, og med to langdistanser mot slutten, gjorde jeg en endring i treningsopplegget den siste uken i forhold til under juniorårene. I år kjørte jeg en siste hardøkt på tirsdagen før, for så å trene rolig de fem neste dagene. Tidligere har jeg ofte hatt en hardøkt to dager før, men jeg tenkte at i år blir det viktig å være pigg mot slutten av uken og jeg sparte derfor litt på kruttet. Jeg kjente meg veldig fin i kroppen hele den siste uken.

For å ta det hele i kronologisk rekkefølge startet denne «touren» med mellomdistanse dag 1. Mitt løp var helt ok, men jeg gjorde spesielt en slurvefeil på en post som kostet meg 75 sek. I tillegg hadde jeg ikke toppfarten inne så tidlig i uken, men det hadde jeg egentlig tatt høyde for. Noen småfeil inne i noen andre poster også gjorde at jeg havnet et stykke ned på lista, på en 43. plass.

Kart og resultat

Dagen etter var det også klart for mellomdistanse. Den foregikk ute på kysten litt nord for Halmstad og her var det stor fart og litt enklere orientering som gjaldt, samtidig som man på noen strekk måtte ned med farten og virkelig jobbe med teknikken. Denne dagen var min dårligste dag under uken. Jeg hadde ikke noen god fart i beina, det kjentes tungt og da var det veldig tøft å løpe den fartsflyte løypa. Selv om jeg forsøkte å holde sammen teknikken fikk jeg for mange 15sek-, 20sek-, og 30sekunderbommer totalt sett. Slurv og småfeil som bar preg av slitne bein og slitent hode. Ikke bra! Dermed ble jeg også i dag lengre ned, nærmere bestemt nr 44.

Kart og resultat

Den tredje dagen var det klart for sprint i Halmstad sentrum. Med hviledag for de andre deltakerne under O-ringen, var det lagt opp til god stemning og action med herrer og damer elite som altså skulle løpe sprint på kvelden. Jeg gledet meg til dette! Mitt løp var var veldig godt. Jeg gjorde egentlig ingen feil og kunne løpe fort hele veien med gode bein. En av mine absolutt beste sprintløp. Det var også en av mine absolutt beste sprintopplevelser, med masse folk både underveis i parker og gater, samt på torget der vi hadde runding og målgang. Heftig! Siden jeg startet ganske tidlig og løp bra fikk jeg en del oppmerksomhet også, noe som selvsagt er kult! Jeg ble nr. 17 til slutt, og klatret opp til 37.plass i totalen.

Kart og resultat

Foto: Erik Unaas

Neste dag stod en av de tidligere nevnte langdistansene på programmet. Jeg var litt spent på formen, men visste at jeg hadde hatt gode bein på sprinten dagen før, samt at en sprint (dvs 15-16min i høy fart på hard underlag) ofte kan booste opp formen. Etter å ha hatt en litt stressende start de 4-5 første postene pga at jeg datt rett i ei myr og fikk hull i kartet og derfor slet litt med å se hvor jeg skulle, fikk jeg roen og flyten. Beina kjentes gode, men jeg presset ikke over hva jeg trodde jeg kunne holde hele veien. Løpet ble en veldig god opplevelse der jeg orienterte godt og hadde fartsreserver som jeg kunne kjøre på med der det trengtes. Jeg trengte veldig kort tid på å restituere meg etter harde bakker og andre tyngre partier, og hadde krefter helt til mål. Jeg gjorde min desidert beste langdistanse og det betyr veldig mye å se at jeg kan prestere såpass bra som jeg gjorde. Det var virkelig mitt eget løp, min egen orientering og mine egne taktiske avgjørelser underveis. Jeg løp inn til 16.plass i den harde eliteklassen og var virkelig fornøyd med det! Jeg klatret en del plasser i sammendraget, opp til en 24.plass for den avsluttende jaktstarten.

Kart og resultat

Jaktstarten skulle bli ganske spennende. Da vi stod på starten kunne man nesten tro det var et vanlig norgescupløp man var med på. Det skilte nemlig bare 2min mellom den norske gjengen fra Vetle Ruud Bråten på 21.plass via Jo Forseth Indgaard, Ivar Lundanes, undertegnede, til Bjørn Ekeberg på 25.plass. Jakstartløpet bar preg av litt slurv og mer fokus på plasseringer enn å gå rett i alle postene. Vi ble etterhvert en gruppe bestående av nevnte løpere pluss noen til og vi løp til tider veldig bra, men også til tider dårlig. Uansett plukket vi noen løpere her og der. Jeg kjente meg egentlig ganske pigg denne siste konkurransedagen, men på et langstrekk mot slutten ble jeg plutselig veldig sliten. Kjørte på med gel fra baklomma og klarte å mobilisere ganske bra, men måtte se et par løpere forsvinne fra meg. Men noen misset helt mot slutten, og da kunne jeg plukke en plass igjen inn mot mål. Så totalt sett ble jeg nummer 19 i O-ringen i H21 Elite. Faktisk bedre enn jeg noen gang ble i juniorklassene. En bra avslutning på uken, til tross for at det to første dagene ikke gikk helt som jeg hadde tenkt. Spesielt sprinten dag 3 og langen dag 4 er to løp jeg kommer til å ta med meg framover mot NM til høsten og i treningen mot neste år.

Kart og totalresultat

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s