Den dagen, det løpet

10mila 2012 er avgjort. Vi var med og preget stafetten.

Jeg skulle løpe 1.etappe og var veldig spent før mitt løp. Den siste uken har jeg vært nervøs, men jo nærmere jeg kom helgen ble jeg tryggere og tryggere. Treningen har gått akkurat som planlagt og da jeg på den siste intervalløkta før helgen løp raskere enn noen gang visste jeg at jeg var klar.

Før start hadde jeg sett for meg mange scenarioer. Det var mye som kunne skje på 14,5km nattorientering! På mange måter ble løpet slik jeg hadde sett for meg. Det gikk ganske fort i starten, men etterhvert roet det seg ganske mye og det var fin cruising speed. Jeg hadde god kontroll hele veien. Inn i 1.post var jeg usikker i 10sek, men heldigvis fikk jeg den bra og kunne løpe ut nesten helt i tet ut på veien til 2.post. I det gaflede partiet som nå ventet førte jeg an i min gruppe og gjorde det rimelig bra, bare en liten 15 sek på 3.post. Ut på jordet til neste skogsparti var det en liten gruppe som lå kanskje 100m foran, men det var ingen fare. Kjente meg rolig og fikk de to postene bra. Var som sagt litt bak i køen på første radio (ca nr 35), men løp meg opp i den ypperste teten på strekket til 6.post. På langstrekket løp jeg jeg som nr 3-5 i klynga og hadde kontroll på kartlesningen hele tiden. Fysisk kjente jeg meg ganske pigg, men jeg lå med i klynga og presset ikke opp tempoet noe som helst, da jeg tenkte at den lange løypa ville ta ut sin rett mot slutten og at det ville være viktig å ha krefter der.

Neste langstrekk gikk ganske mye på vei/sti i fin fart. Inn i skogen var det viktig å være 100% med i kartlesningen og det var jeg. Fin retning og traff vannet som planlagt. Var ekstra nøye med retning herfra, da det ofte er vanskelig å ta retning ut fra slike «runde detaljer» som et vann. Fikk det til bra og var først i min gafling (9.post). Fra 9-12. post ledet jeg an og orienterte stort sett uten feil. Litt slåsskamp på 12.post som oppstod etter at min klynge kom likt inn til fellesposten som den andre klynga. Herfra og hjem var det bare å ligge med ganske langt framme i feltet og ha kontroll på orienteringen. Etter å ha gått fint i den litt vanskelige tredje siste posten, var jeg ganske lettet. Da var det bare en lett nest siste igjen og så spurte i mål. Jeg kom inn som nr 12, og var 25 sekunder bak Martin Johansson som var først.

GPS-tracking

Min oppgave var å være med i teten inn, og det klarte jeg! Utrolig deilig! Jeg var lett og glad da jeg kom i mål. Det er stort å løpe med med ett såpass bra startnummer som nr 4 og førsteetappe. Alle forventer at man skal være med helt der framme, også jeg selv. Men jeg var ganske rolig selve løpsdagen, da alle forberedelser hadde gått bra og jeg kjente meg bra denne dagen. I forkant har jeg forberedt meg på at jeg er bra nok til å løpe i tet, og derfor er det bare å gjøre de rette valgene i de situasjonene man havner i underveis. Det gjorde jeg. I tillegg er det en styrke for selvtilliten at man lyktes på den kanskje viktigste dagen under våren. Akkurat den dagen, akkurat det løpet.

Etter at min oppgave var gjennomført var det tid for å følge resten av gutta gjennom natten. Vi satt preg på stafetten på de neste fire etappene. Hemmyr løp oss opp til 4.plass, Håkon løp den tøffe tredjeetappe og gjorde det bra. Han vekslet ut Olle på en 4.plass og det var klart for långa natten. Olle hadde en klar taktikk om å rykke fra allerede i starten. Han satset hardt, men dessverre funket det ikke helt. Han gjorde allikevel en kjempejobbb og var i år, som i fjor, långanatten-loket! I tillegg var han først i mål så vi ledet 10mila 2012 etter fire etapper.

Härberg på 5.etappe løp også veldig godt og kom inn på 3.plass. Dessverre hadde de to neste gutta, Jansson og Hägler, en litt dårligere dag og tapte en del tid. Men etter en god avslutning av Weltzien, Andersson og Holmberg klatret vi opp på 10.plass! Viktig å være topp-10. Vi er ganske fornøyde med 10.plass. Det viser at vi nå har stabilisert oss i toppen blant eliteklubbene, og vi får en god plassering selv om vi gjør noen feil. Det er bra!

Resultat

Fotograf Peter Holgerssons bilder fra 10mila

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s