7.plass i mitt første NM som senior

I helgen har jeg vært hjemme i Norge og løpt tre viktige løp: EM-test i sprint og langdistanse samt norgesmesterskapet i nattorientering.

Sprinten som gikk torsdag kveld var et løp jeg var spent på. Jeg gjorde en god åpning, med det kom noen småfeil etterhvert. På løypas lengste strekk nøler jeg og tar et dårlig veivalg. Der tapte jeg mye tid og når jeg i tillegg hadde en slurvete avslutning så ble dette løpet dårligere enn ønsket. Jeg kjenner at jeg ikke har trent nok sprint, og jeg henger etter i kartlesingen når det f.eks kommer lange strekk. «Sprintblikket» er ikke helt på plass og jeg bruker derfor for lang tid på å se de gode veivalgene, noe som gjør at jeg tar noen litt forhastede avgjørelser. Jeg endte på en 26.plass. Jeg er ganske sikker på at sprintformen kommer med flere konkurranser, slik var det også i fjor. Derfor vil jeg forsøke få med meg så mange sprintløp som mulig under mai her i Stockholm.

Fredag var det klart for NM-natt i Fredrikstad. Dette var en distanse jeg gledet meg veldig til! Og det ble en veldig god opplevelse. I starten var min plan og løpe meg opp mot teten ganske raskt, og det funket helt perfekt. Deretter var det bare å ha full kontroll på retning og stort sett løpe rett på. Jeg fikk også gleden av å løpe først flere steder på den første runden og det var moro, spesielt da det var noen skikkelige «tungvektere» rundt meg i feltet. Føler meg nokså sikker på natten nå, og da var det helt rått å kunne løpe opp i teten og føre an. Inn mot runding for første gang var jeg sløv og holdt på å bli med på feil gaffling, men reddet det greit inn. Tapte kanskje 30-40 sekunder der. Når gafflingene startet ble det splittet opp og jeg hadde kun fokus på å løpe rett i mine poster. Følte jeg hadde ganske mye initiativ Begynte å bli sliten allerede ut på andrerunden, men når jeg etterhvert så hvilke løpere som jeg hadde foran og bak skjønte jeg at jeg løp ganske bra og fikk ny «boost». Ut på sisterunden hadde jeg også føringen i min gaffling, og kunne stemple først ved passering 9,6km. Jeg visste ikke dette da, men har sett det i etterkant. Dessverre for meg hadde jeg jo gjort en liten miss på min første gafflingsvariant, og da jeg for siste gang hadde lang gaffling mistet jeg tetgrepet og havnet i gjengen som kjempet om 4.plassen. Jeg hadde ikke helt de siste kreftene som skulle til, og ingen sjanse i spurten og ble til slutt nr. 7. Men jeg var veldig fornøyd med dette resultatet! Det viser at jeg er med på notene både teknisk og fysisk. Å bli nr. 7 i mitt første NM som seniorløper hadde jeg ikke helt trodd, men det betyr bare at jeg har gjort mye riktig før denne sesongen. Det er bra! 🙂

Kart del 1

Kart del 2 og 3

Storskjerm-sending

Lørdag var en rolig dag for meg. Sliten etter nattløpet og ganske tom for næring. Å få i seg mat og drikke er veldig viktig etter harde løp, men etter nattløp så sent er det nesten umulig for meg. Magen er ganske dårlig og jeg kjenner meg generelt ikke så bra. Derfor ble lørdagen viktig med tanke på den tøffe distansen som ventet søndag. Jeg løp en rolig restitusjonsøkt og forsøkte spise og drikke godt.

Langdistansen søndag var min første skikkelige langdistanse. Det er noe av det hardeste vi som orienteringsløper gjør. 15,5km individuell start, vinnertid ca 1,5 time. Jeg gledet meg veldig til det, og jeg liker langdistanse. Min utfordring for dagen var å treffe med åpningstempoet og kunne holde dette hele veien. Jeg følte jeg kom godt i gang. Teknisk var det veldig bra og fysisk følte jeg at tempoet satt. Men jeg mangler litt erfaring med slike lange løp, og det er en halvtime lenger enn hva jeg løp i fjor som juniorløper. Derfor ble jeg løpende å lure på om farten var bra nok eller om jeg skulle presse hardere. Jeg gjorde en grov retningsfeil som kostet meg 1min, men ellers er jeg fornøyd med min tekniske gjennomføring. Fysisk var jeg sliten fra fredagens løp, og det gikk litt for sakte hele veien. Jeg kjenner at formen er ganske god og at det er ikke så mye som skal til før det kan gå ganske mye fortere. Jeg løp inn til en 27.plass. Jeg var hele 14min bak Olav Lundanes som vant. Det er ikke skremmende mye, og jeg har gjort meg opp noen tanker om hva som skal til for å plukke de minuttene 😉

Kart og resultat

Det er veldig deilig å ha gjort unna sesongstarten i Norge også nå! Totalt sett er jeg brukbart fornøyd. Seniortiden er for alvor igang og jeg stortrives! Nå gjelder det bare å få litt mer skjegg på haka og litt mer hår på brystet…

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s