Så er vi igang!

I helgen gjorde jeg min sesongpremiere, med to løp i Nyköpingstraktene. Det hele startet med nattløp fredag. Det var fellesstart og gaflet og jeg ville løpe dette løpet som en førsteetappe på 10mila. Teste meg selv. Hvordan skal jeg tenke? Det viktigste er å være med teten. Derfor ble det også mitt mål for dette løpet. Være offensiv, men også kald nok til å la andre ta føringen. Jeg hadde en god følelse hele løpet og det tekniske og taktiske fungerte bra. Vi var tre løpere som fikk en liten luke til de andre. Men mot slutten fikk jeg litt magevondt og klarte ikke være med å kjempe om seieren. En tredjeplass er jeg likevel fornøyd med, selv om det var drøye minuttet opp til seieren. Imponerende av Fredric Portin. Han løp rett og slett i fra, sikkert og fort.

Kart og resultat

 

Lørdag var det langdistanse, men jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle løpe rolig denne dagen for å ha krefter til stafetten dagen etter. Erfaringsmessig kan det være tøft med tre konkurranser på tre dager i sesongstarten, spesielt når stafetten siste dag er viktig for meg. Derfor gjennomførte jeg langdistansen i et lavere tempo, men med fullt fokus på teknikken. En fin økt.

Kart

Søndag var det altså klart for årets første stafett. Jeg løp første etappe på Järlas førstelag. Mitt mål var god stafettløping, viktig å være med teten inn. Gjorde også her et veldig godt løp. Jeg hadde en god dag fysisk, og teknisk kjente jeg meg også veldig trygg. God forenkling og rask orientering. Verdensmester Thierry Gueorgiou var også med på førsteetappe, og jeg hadde egentlig tenkt å blåse i han og kjøre mitt eget løp. Regnet med at det var mange som ville brenne seg og forsøke å heng med franskmannen. Men jeg hadde lik gaffling som han i starten og fikk en veldig fin start. Resten av løpet var også bra og jeg hadde det veldig moro underveis! Som sagt ett godt løp og jeg vekslet som nr tre, ett minutt bak Tero. Etter to etapper ledet vi stafetten etter at Olle hadde løpt oss opp i tet. Dessverre gikk det ikke like bra for Erik og Martin på de to siste etappene, og vi havnet til slutt på en femteplass. Revansje i neste stafett!

Järladamene var derimot brutale og vant sin stafett! 

Mer om stafetten og se kart + resultater

Min sesongstart som seniorløper ble altså en veldig bra opplevelse. Fysisk kjenner jeg meg bra og det tyder på at det jeg har gjort i vinter har tatt meg ett steg framover. Teknisk kan jeg alltid bli bedre, men i helgen er jeg fornøyd med det jeg gjorde. Jeg var stabil i mine prestasjoner. Det er viktig!

I forrige uke var jeg også på en kort og effektiv treningssamling i Italia, nærmere bestemt Rodi Garganico. Jeg fikk en god samling der nede. Veldig krevende sprintøkter, samt noen veldig fine økter i skogen. Det er ingen som helst tvil om jeg har masse å jobbe med når det gjelder sprint. Jeg fikk meg mange slag i trynet når jeg så hvor langt bak jeg er de beste sprinterne i verden. Men jeg har gjort meg noen tanker om hva dette skyldes og jeg vil forsøke å bli bedre. Samtidig skal det nevnes at det var ett av de mer krevende områdene for sprintorientering i verden vi var og trente i. Det er ikke så ofte man treffer på disse i viktige konkurranser enda, men det kan komme så best å være forberedt. Jeg så i hvertfall at jeg hadde en positiv utvikling under oppholdet.

Kart fra samlingen

Jeg skal trene godt nå i en periode framover. På torsdag reiser jeg hjem i noen dager før jeg skal på 10mila-samling med Järla. Påskeferien avsluttes med to løp i Kolmården om snaue to uker.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s