To viktige dager!

Etter å ha hatt litt dårlig selvtillit på nattorientering de siste ukene har jeg forsøkt snu trenden. Litt opp og ned har det gått, men mandag kveld satt det endelig! Da løp jeg en nattrening ved Velamsund som bare ligger en kort biltur fra her vi bor i Stockholm. Jeg hadde som fokus for økta å  være bedre med blikkbruken og kompasset. Men under oppvarmingen oppdaget jeg at kompasset hadde boble, og jeg bestemte meg for å kjøre økta helt uten kompass. Det skulle vise seg å være smart. Jeg har egentlig hatt litt fordommer mot å løpe nattrening uten kompass, da jeg har sett på kompasset som ekstremt viktig under nattorientering, og ikke sett poenget med å trene uten det. Men jeg tok skammelig feil. Når jeg nå gjennomførte denne 8km-økta uten kompass i mørket ble jeg mye bedre på å bruke blikket og navigere på kurvebildet. Jeg hadde en kjempeflyt og en kjempegod følelse. En liten feil til førstepost ødelegger ingenting. Jeg var veldig god på denne økta! Den gode nattfølelsen  jeg hadde store deler av høsten, vinteren og våren i fjor kom tilbake. Veldig viktig!

 

Jeg har også hatt en fin formstigning siden november egentlig. Treningen har gått bra, både alternativt og rent løpsmessig. Jeg har kjente meg sterkere og sterkere, og kunnet løpe mer og mer. Jeg har kjørt fine hardøkter ute, på innendørsbane, og på tredemølle. Fra å ha blitt fraløpt i november har jeg blitt gradvis raskere og raskere. I går kunne jeg til og med erobre tittelen som intervalløktens sterkeste! Det betyr jo selvfølgelig ingenting, men det er så deilig å kjenne at treningen gir målbare resultater og at jeg kan kjenne meg sterk. Derfor har mandag og tirsdag vært to veldig bra dager for meg!

Denne uken er planen å trene mye, og jeg reiser til Orsa med en gjeng herlige folk i morgen tidlig. Der er det mengdetrening med langrennsski på beina som er planen. Jeg har løpt en del de tre første dagene av denne uken for å ha litt å gå på løpsmessig før jeg for noen dager med ski. Det er meldt rimelig kaldt vær i Orsa, men det stopper ikke oss! Håper å kunne få en fin treningsuke og deretter fortsette den gode treningen i ukene etter. Bare 2,5 uke til Tyrkia-samling med Järla. Og snart er det vår…

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s