Nye steg framover

Jeg fikk trent bra i november med den mengde løping jeg hadde planlagt. Så kom det en liten strekkskade i desember som gjorde at mengden løping ikke var så stor, og jeg var litt redd for å havne noen steg etter. Men jeg var flink og trente godt alternativt og prioriterte løpeøktene godt. Et par veldig gode opphold på Sjusjøen gjorde også sitt til at jeg fikk bygget videre på kapasiteten.

 

Sist jeg skrev her var jeg på vei fra nevnte Sjusjøen til Stockholm. Ganske så sliten de første dagene etter tilbakekomst, men jeg fikk allikevel trent ganske bra forrige uke. Spesielt gledelig var det å se at jeg ikke har tapt noe særlig løpsmessig. Kjenner meg i fin treningsform og kan løpe mye på kapasiteten selv om jeg ikke er i noen kjempeform enda. Det er deilig å kjenne at jeg har gjort ting rett så langt i vinter, selv om jeg har hatt litt problemer med låret/hofteleddsbøyeren. Jeg føler at det å være idrettsutøver handler om å ta riktig i alle stikryss hele tiden. Selv om man har små eller store problemer må man gjør det riktige valgene akkurat nå allikevel. Det kan f.eks. gjelde treningsform og belastning. Noen ganger tar man feil i stikrysset, men da er det bare å forsøke å ta riktig i det neste. Om man noen gang havner i en slik modus at man alltid gjør riktige valg, vil tiden vise. Hele tiden jobber man mot å bli bedre. Finne områder og moment som utvikler deg. Jeg bruker å spørre meg selv jevnlig: «Hva er det jeg gjør nå som skal gjøre meg til en bedre orienteringsløper?» Det er ikke alltid like enkelt å finne svaret, men jeg kommer ofte på flere ting jeg gjør i treningshverdagen, som jeg mener tar meg framover. Spesielt viktig er det jo når man har småproblemer. Fra vinteren i fjor husker jeg godt at jeg en gang besvarte spørsmålet slik (jeg slet da med en verre strekkskade enn den jeg har hatt nå) : «Jeg kan ikke løpe så mye denne vinteren, men det er bra for da kan jeg få ut formen senere på våren og holde ut hele sesongen.» Dermed fant jeg en mening og motivasjon med det å trene mye alternativt, og trappe opp løpingen forsiktig fra februar av. 2011 ble sesongen da jeg hadde form hele sesongen, mye bedre enn noen gang tidligere.

 

Men nok om det. Jeg har i alle fall trent godt så langt i januar og håper på å dampe videre! Gleder meg veldig til å fortsette vintertreningen. Det er et kjempetrykk i Järla denne vinteren!

 

Sjekk ut dette ! Det kommer til å gå fort på stafettene til våren!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s