Litt opp og ned – drar snart igang

For litt over en uke siden løp jeg 25-mannastafetten sammen med Järla. Jeg løp første etappe og gjorde et ganske godt løp. Jeg hadde et godt startnummer (nr.8 ) og kom derfor godt i gang til førstepost. Jeg kjente at beina var gode og jeg lå fint med i teten uten å kjenne at tempoet var for høyt til min orientering. Et par steder gjorde jeg noen småfeil, totalt ca 1min, men jeg hadde god kontroll på situasjonen. Inn til veksling var jeg nr 16, litt over minutter bak førstemann. Jeg var ganske godt fornøyd med etappen, og kunne konstatere at min jobb var gjort. Resten av laget løp også rimelig bra, et par misser ble det ikke til å komme utenom, men vi fullførte på en fin 7.plass.

Starten på 25-manna. Jeg kan skimtes som nr 4, i svart. (Foto: Lars Rönnols)

I dagene etter 25-manna var det igjen rolig trening, med en intervalløkt onsdag for å forberede meg til Blodslitet som skulle gå den kommende lørdagen. Også det løpet ble en morsom opplevelse, selv om jeg ikke hadde helt den dagen fysisk som jeg hadde håpet på. Blodslitet var i år også NM-ultralang, og jeg så fram mot det løpet. Etter å ha sprukket på SM-ultralang noen uker i forveien hadde jeg en formening om hva som skulle gjøres annerledes denne gangen.

 

De to første rundene gikk rimelig bra, jeg prøvde å være litt kald og ikke brenne på for mye for å tette småluker hele tiden, men heller plukke det sakte. Så vinneren Jo ganske mye, men den siste gangen han hadde en annen gafling, gikk det litt for sakte med min gruppe i vår gafling. Derfor var jeg drøye 2min bak teten ut på den siste lange fellessløyfa. Jeg var i en fin gruppe som jobbet bra framover i terrenget og vi tok igjen gruppen som til slutt kjempet om 4.plassen. Men rett etter jeg hadde tatt de igjen, fikk jeg også kjenne litt på veggen. Igjen. Fikk slippe noen meter med en gang opp åssiden. Tempoet sank ett knepp, og jeg ble løpende en del alene de siste 5-6 km. Det var fryktelig tungt. I tillegg fikk jeg litt kjenninger i strekken som jeg hadde bak i låret/rompa i vinter, noe som jeg i midlertidig også fikk på slutten av SM-ultralang. Derfor ble avslutningen på dette årets Blodslit heller en tung affære. Jeg kom i mål på en 11.plass.

Se min GPS-tracking:

De to første rundene

Sisterunden

Passering av arena før sisterunden (Foto: Miloš Nykodým)

Denne uken hadde jeg planlagt å trene ganske bra, da det ikke er noen konkurranser i helgen. Men jeg har blitt forkjøla og må ta det rolig i stedet. Kjedelig, men slik er det. Derfor får jeg nå en naturlig hvileperiode, og det passer jo ganske bra med en avslutning på sesongen. Hvile seg helt ut. Jeg har trent ganske lite og fokusert på overskudd i nesten hele oktober, så det er på tide å dra igang igjen. Da kan jeg starte neste års sesong om noen dager da jeg mest sannsynlig er frisk. Neste helg er det natt-NM og Smålandskavlen. Det blir mine to første løp i  sesongen 2012, om man kan si det slik;)

 

De neste ukene skal jeg også evaluere året og planlegge neste år. Neste år skal bli rått!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Litt opp og ned – drar snart igang

  1. Anders Holmberg sier:

    Låter bra det där mannen! Lite återhämtning, sen kör vi på hårt igen!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s