Mitt første!

I helgen gikk NM-uken av stabelen. Jeg var spent før løpene, men for en fin helg det skulle bli.

 

På langdistansen på torsdag var det tungt. Helt fra startpunkt til mål. Startet løpet med et dårlig gjennomført førstestrekk og tapte 1.30min. Kroppen føltes ganske tung og jeg konkluderte med at jeg i dag må løpe jevnt. Forsøke skli gjennom skogen og gå rett i postene. Fram til passering har jeg ikke bommet noe nevneverdig, og jeg valgte lette veivalg rundt på sti, da jeg følte meg så tung at jeg ville tapt masse ved å kjempe rett på. Jeg hadde egentlig innfunnet meg i at dette var en tung dag fysisk og at jeg ville bli langt bak de beste. Men at jeg skulle gå godt teknisk og se hvor langt det holdt. Da jeg kommer på passering publikumspost hører jeg speaker Kjell Erik og publikum rope at jeg kjemper om en medalje. Da ble jeg overrasket. Men jeg ble også veldig glad. For jeg tenkte at nå løper jeg allikevel fort nok til å ta medalje, og da slipper jeg justere tempoet på sisterunden. Jeg kan løpe i samme fart, og gå rett i postene. Da kan det gå. Jeg nøt sisterunden. Jeg hadde kontroll, jeg kviknet til litt fysisk og jeg kunne høre speaker si at jeg kom til å ta medalje når jeg løp ned mot sistepost. Det var deilig..

Kart og resultat

Mange var overrasket over at dette var min første NM-medalje. Men slik er det. Jeg har vært nære mange ganger. Allerede i mitt første NM-løp da jeg så vidt hadde rukket å bli junior var jeg veldig nærme. På NM-natt på grensen ved Ørje for fire år siden ramlet jeg i oppløpet, mistet bronsen og ble nr 4. Jeg har løpt inn til bestetid i NM-sprint, feiret i oppløpet for senere å bli disket for å ha hoppet over en post. Jeg har har hatt katastrofe NM-uker hvor jeg har bommet med formtopping og bommet meg bort, men ellers i sesongen vært med i toppen. Jeg har ledet på passering og bommet bort alt på sisterunden. Jeg har blitt nr 5. Jeg har blitt nr 6.  Jeg ble nr 4 på langdistansen under NM i fjor. I år klarte jeg det. Jeg tok medalje. Og forhåpentligvis ikke den siste. Jeg er nesten litt glad for at jeg ikke tok medalje for fire år siden. Det har vært utviklende for meg å måtte kjempe om NM-medalje. Det er slik det skal være. Ikke kunne komme inn som fersk junior og leke med de andre konkurrentene;) Jeg gleder meg stort til de gjenstående NM-distansene som kommer i løpet av høsten. Og ikke minst til alle NM-distanser som jeg skal løpe som senior. Det er da det starter..

 

Mellomdistansen lørdag ble ikke helt det samme. Med en god kropp og gode bein kunne jeg løpe raskt, men orienteringen på førsterunden var ikke bra. Tapte 2.30min her. Løp en god sisterunde med den flyt som jeg kan og plukket inn litt tid, men ble til slutt nr 6. Jeg mangler litt stabilitet i teknikken etter en sommer med lite orientering. Helt elementære ting går ikke automatisk som det pleier. Men den beste treningen er konkurranser.

Kart og resultater

Stafetten på søndag er alltid veldig moro. Spesielt etter at vi juniorgutta i Indre Østfold OK begynte å hevde oss. I fjor løp vi godt og ble nr 16. I år var vi litt usikre på hvor vi lå, men vi ville løpe som godt som mulig. Anders løp den første etappen bra og sendte ut Svend Sondre på 21 plass. Svennis løp en god etappe og kunne sende meg ut som nr 27. Jeg ville løpe et godt teknisk løp, bedre enn mellomdistansen og var bestemt i min orientering. Ingen store feil underveis og kropper var ganske fin. Holdt igjen litt på farten noen steder for å sette postene. Smart. Kunne løpe oss inn til en fin 18.plass. Det var bedre enn hva vi hadde håpet på! Nå har vi stabilisert oss der opp blant de 15-20 beste. Det er moro med tre juniorer. Det er heller ikke langt opp. Drøye 5min bedre er vi topp 10.

Kart og resultater

GPS-tracking

Søndag kveld reiste jeg tilbake til Stockholm. Har vært på skolen i går og i dag. Nye utfordringer venter. I morgen reiser jeg til Østerrike med forbundet til Junior European Cup. Der er det sprint torsdag, stafett fredag og langdistanse på lørdag. Jeg gleder meg:)

JEC

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s