Jeg liker utfordringer

Sykkel og rulleski blir brukt flittig for tiden. Det gjenstår en langtur på rulleski i kveld før jeg kan avslutte en bra treningsuke. Det er rolig mangdetrening og styrke som jeg trener for tiden. Jeg har ikke tidligere kunne presse foten noe særlig mer enn å sykle rolig og gå på rulleski rolig, så det har blitt få hardøkter, men nå ser det lysere ut. Eller i Sveits fikk jeg noen naturlige terkseløkter da jeg ville gå på litt opp noen dalsider og fikk med det jobbet fint med høy puls. Hælen begynner nå å bli bedre, og det er deilig å kjenne. NM er om under en måned, men det er ikke noe jeg tenker veldig mye på. Først må jeg bli bra i hælen og deretter tenker jeg på NM. Men jeg håper virkelig at jeg kan løpe der. Formen gir jeg blanke f… i, bare jeg kan løpe! Men jeg stresser som sagt ikke. Det er utfordrende å være skadet. Det er så enkelt å være skadefri og kunne løpe hele tiden, kjenne formen er god og bare dunke på med intervaller, o-tekniske økter, langturer osv. Det kan alle klare. Nå utfordres jeg til å kunne opprettholde/bedre min form gjennom alle andre treningsformen enn løping. Jeg liker utfordringer…. Jeg klarte det i vinter da jeg var skadet. Jeg skal klare det nå. På en måte blir treningshverdagen plutselig mye mer spennende.

Rulleski i Sveits. Foto: Kjersti Rønning

 

Planen framover er å teste hælen med en kort løpeøkt i morgen eller tirsdag. Deretter gjøre opp en status. Kanskje kan jeg begynne å løp litt, eller så må jeg fortsette med alternativ trening. Jeg skal hvertfall fortsette med mye mengde gjennom sykkel, rulleski, styrke og også ta i bruk vannløping (noe som jeg aldri har prøvd før). Mange sier vannløping er dødens kjedelig, men jeg gleder meg i alle fall til å få gjort unna jomfruturen. Jeg tenker også begynne å jobbe med terskelen, altså intervaller på sykkel og kanskje rulleski. I tillegg er planen å kontakte en fysioterapeut her i Stockholm, og bestille time slik at jeg kan få trykkbølgebehandling på hælen. Det har jeg fått to runder med hjemme i Norge denne uken og det hjelper.

 

Så det er mye som skjer i min treningshverdag framover! Fordelen med å være skadet er at jeg blir mer bevisst over hva man trener, hvorfor og hvor belastningen kommer. Mange sier de blir sterke av en skadeperiode. Jeg skal bli ULTRAsterk av en skadeperiode.

 

Ellers har jeg hatt med familien til Stockholm denne helgen for å hjelpe meg flytte inn i nytt hus. Jeg skal nå bo sammen med Mats Nordbrøden, David Bejbom, Linnea Martinsson og Olle Boström i en stor enplansvilla. Det kommer til å bli en heftig bra hverdag;) Vi skal i uken som kommer følge vår roomie Olbos under VM. Vi håper på medalje hjem til Nåttarövägen 17!;)

Mats og David under FIFA-match

 

Snakkes!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s