Status før O-ringen

Nå er det fem dager igjen til O-ringen starter, og her kommer en liten oppdatering på hvordan status er for meg akkurat nå.

 

Under VM fikk jeg litt vondt i den høyre hælen, men det var aldri noe problem å løpe konkurransene. Etter VM var ferdig trente jeg noen dager alternativt, sykkel og rulleski. Hælen var fortsatt litt vond hele forrige uke og jeg fikk ikke løpt så mye som jeg ville. Noen økter gikk bra, mens noen økter måtte jeg kutte drastisk ned på. Blant annet en langintervall på tredmølle gikk veldig bra. I helgen trente jeg ikke noe løping i det hele tatt, og syklet mye og gikk noe på rulleski. Planen var å prøve beinet igjen i går (mandag). Da kunne jeg løpe en kort økt uten særlig problemer. Faktisk var jeg ganske rask også!

 

Jeg vet rimelig sikkert hva som er problemet. Nemlig plantarfasciitt. «Plantarfasciitt er en tilstand hvor plantarfasciens feste til hælbenet er overbelastet.» Siden starten av mai har jeg teipet høyre ankel på alle hardøkter i terrenget, etter et overtråkk. De siste ukene har det vært mye teiping og jeg har nok strammet litt for hardt til slik at senen som går under foten har havnet litt i klem. Etter VM har jeg ikke teipet, men senen har nok mest sannsynlig blitt litt betent.

 

I dag har jeg igjen syklet en lang økt. Når jeg sykler kjenner jeg ingenting, så det er det beste jeg kan gjøre akkurat nå. Men det kjennes ut som om det blir litt bedre for hver dag, så jeg krysser fingrene for at det skal bli bra nok til å løpe fort under O-ringen som dras igang på søndag. Etter mye sykkel og alternativ trening har jeg blitt litt seig i kroppen, men jeg håper å kunne løpe noen kvalitetsøkter før det starter, slik at farten er litt på plass i alle fall. Uansett så er jeg nå litt mer usikker på hvordan uken kommer til å bli. Jeg var opprinnelig innstilt på å slå godt i fra meg i de fem konkurransene. Jeg reiser fortsatt dit med mål om å løpe fort og godt, men også med en litt usikker fot i bagasjen. Men litt vondt er ikke farlig så lenge det ikke blir verre. Så jeg håper på å kunne trykke til på O-ringen 2011!  Uansett håper jeg det blir en super uke!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s