Godt fornøyd med VM!

På lørdag forrige uke kom jeg hjem fra junior-VM. Det var en uke som var fylt med humor, nerver, glede, skuffelse, motivasjon og inspirasjon.

 

Vi ankom Polen og byen Wejherowo to dager for første distanse. Disse dagene ble brukt til å løpe en model event for mellom og lang, og en model event for sprinten. Jeg fikk bekreftet det jeg allerede visste om terrenget og undersøkt de ting jeg var litt usikker på.

 

Sprint

Dette løpet er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg klarte å ligge på forskudd slik som planlagt og jeg tok stort sett de beste veivalgene. Formen var også god og jeg kunne med de løpe inn til en 10.plass i et sterkt felt. Det var mye bedre enn jeg hadde forventet. Fornøyd at jeg klarer å få fram mitt beste når det gjelder. En riktig bra dag!

 

Lang

Fikk i gang et jevnt bra tempo som jeg klarte å holde hele veien. Godt fornøyd også med dette løpet, men har tapt litt tid på gjennomføring av et par veivalg. Jeg hadde ingen store problemer ellers og kunne løpe inn til 14.plass. Det var ganske jevnt framover, så en topp-10.plassering kunne absolutt vært mulig. Fornøyd med at jeg holder tempoet oppe hele løpet og står distansen godt! Utrolig morsomt at Yngve tok hjem seieren! Veldig imponert!

 

Mellom, kvalifisering

Planen var å løpe fort og sikkert. Det gjennomfører jeg veldig godt og har kun noen mindre feil. Kjørte sikkert på sti flere steder. Løpet var godt og jeg ble nr 3 i mitt heat. God startposisjon i finalen.

 

Mellom, finale

Et litt blandet løp. Løper godt til runding og er med om topplasseringene her. Med på slutten blir jeg veldig sliten og gjør i tillegg noen småfeil. Det koster mye i en utrolig jevn klasse. Jeg blir nr 21, men det var bare 32 sekunder opp til topp 10. Jeg er rimelig fornøyd med løpet allikevel. Jeg var 2.15min bak å bli verdensmester.

 

Stafett

Løp førsteetappe på Norges førstelag. Planen var å konsentrere meg om mitt eget løp og presse hardt. Starten av løpet gikk bra. Det gikk fort men jeg hang greit med. Inne ved passering var jeg med i den lange tetkøen. Men jeg var nå skikkelig på felgen, nær ved å kaste opp. På langstrekket etter passering lå jeg med i køen, men leste for lite kart. Tankene var heller på at jeg måtte presse meg med og forsøke å komme litt lenger opp i køen. Plutselig delte feltet seg opp og jeg hadde ikke kartkontakt. Derfor fortsatte jeg på min egen grove retning, men ble fort usikker. Deretter ble det en stor bom på en egentlig rimelig enkel post. Fikk presse hardt og løpe effektivt de siste postene inn, men jeg var laangt bak. En veldig kjedelig start for vårt lag, og jeg tar alt ansvar for det. Jeg gjorde en feil. Yngve løp godt på den neste etappen, og Eskil satset alt på siste. Men vi hadde for mye å ta igjen og det ble ikke slik som vi håpet. I tillegg hadde Eskil vært litt for rask med en stempling på en post og hoppet over en annen i sitt rusende tempo, så vi ble dessverre disket fra en 10.plass. Men det spiller veldig liten rolle. Jeg var veldig skuffet etter min etappe, men det ble fort glemt. Det var en smell for min del, men det er bare å nullstille og lade om. Jeg er sjelden veldig deppa lenge.

 

Totalt sett var VM-uka en fantastisk tid. Jeg løp 4 gode løp, og fikk ut mitt beste. Deilig å kjenne på nervøsitet og spenning!

Denne uken blir roligere treningsmessig, med mest alternative treningsformer. Neste uke rettes blikket mot O-ringen hvor jeg har planer om å løpe godt. Gleder meg!

 

Noen bilder fra VM:

 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s