Det smalt!!

I helgen løp jeg NM-sprint på lørdag og mellomdistanse i Norgescupen på søndag. For meg ble det en god helg, og jeg kunne ta med meg en 5.plass og en 1.plass hjem.

 

Lørdagen startet med kvalifisering på sprinten. På sprintløpene tidligere i vår har jeg vært ute av «sprintform», og gjort uvanlig store feil. Det var derfor en litt usikker Mr.Vister som ventet på startpipet i kvalifiseringen. Jeg hadde som mål å ta det rolig ut av postene, se veivalget og løpe fort på det. Det fungerte rimelig bra. Løypa var utrolig krevende og det var vanskelig å få øye på beste veivalg med en gang. Det var ikke lett å finne en god flyt og ha en god følelse under løpet, så jeg var overrasket at jeg vant mitt heat med over 30 sekunder. Men det var en lettelse å ha fått til et løp som relativt konkurrentene var ganske bra. Allikevel ville jeg ha en bedre følelse under finalen. Og jeg kjørte samme taktikk her: god tid ut av postene. Selv om jeg hadde den taktikken, og fulgte den, gjorde jeg en stor feil til 6.post i finaleløpet. Der så jeg ikke rett på/høyre veivalget og løp langt rundt venstre. I tillegg bommet jeg inn i posten, og var på første meldepost 33 sekunder bak og nest sist. Inn til runding gikk det ok og jeg løp meg oppover på listene. Etter runding ble jeg tatt igjen av Eskil og det gikk fort og knirkefritt. Jeg forsøkte å være offensiv og ta teten, men han var rett og slett raskere enn meg. I mål kom jeg inn som 5.beste mann, og var selvfølgelig irritert over feilen jeg gjorde i starten. Samtidig presterte jeg bedre enn hva jeg har gjort på samtlige sprintløp under vårsesongen, så egentlig var jeg fornøyd med 5.plassen også.

Kart og resultater, kvalifisering

Kart og resultater, finale

Men jeg var veldig revansjesugen på søndagens mellomdistanse. Under våren har min «skogsform» vært rimelig bra og jeg visste at på en god dag skulle jeg være med å kjempe i toppen på dette løpet. En krevende mellomdistanse er moro. Jeg gledet meg veldig! Som sagt ville jeg vise at jeg var bedre enn hva sprintløpet på lørdagen fortalte. Som Lars-Christian sa til meg før start på søndag: «I går blei du pissa på». Vel, denne dagen ville jeg ikke bli pissa på. Under oppvarmingen kjente jeg at beina var gode, så da var det bare å ha hodet på rett sted. Det hadde jeg. Mitt dårligste strekk var til førstepost, der jeg var litt usikker og tapte 25 sekunder. Deretter gikk det bra, med bare noen små svinger som jeg fort klarte å rette inn. Jeg løp derfor inn til årets andre norgescup-seier! Ekstra moro var det at bror Anders også vant sin klasse! Det ble både Visterseier i eldre og yngre juniorklasse!!

Sak på OPN

Kart og resultater, mellomdistanse

 

Foto: Vidar Benjaminsen, opn.no

Nå har jeg flyttet hjem for sommeren og det kjennes veldig godt. Var ute på restitusjonsøkt på sykkelen i formiddag og nøt hjemme-tilværelsen på lokale veier. De neste to ukene kommer jeg til å trene godt og forsøke slappe av best mulig. VM-testløpene går på Løten under pinsehelgen, og da gjelder det å ha både hode og bein på rett sted. Gleder meg veldig til de løpene!

 

Verdt å merke seg er også at Olle og Anders løp godt i de svenske testløpene til VM i Frankrike. Kanskje blir det to Järlaløpere på det svenske seniorlaget? Det ser veldig lyst ut nå i alle fall!

Järlatoget dunker videre!

 

 

 

 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Det smalt!!

  1. Per Fosser sier:

    Hei Martin. Gratulerer med NM bronsje. Flott. Fint å si at noen går inn for O-idretten med klare mål. Hils også å gratulerer Anders med en fin 7. plass.

    Per

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s