Treningsperiode etter 10mila

Etter 10mila startet jeg en tre-ukers treningsperiode der fokus skulle være å trene godt og øke mengden løping, kjøre gode tekniske økter og ikke tenke så mye på at jeg hele tiden skulle være pigg. Det er lov å slite seg litt ut nå, når det er noen uker til neste viktige konkurranse. Det passer ganske perfekt! Under april var fokus å ha overskudd under konkurransene og prestere godt. Derfor ble det ikke mye trening den måneden, og formen dalte litt den siste tiden. Det var derfor godt å kunne trene bra igjen etter 10mila. Første periode av sesongen var overstått og jeg kunne konstatere noen fine resultater i meritlista.

Jeg har nå trent godt i halvannen uke. Det har gått etter planen og formkurven peker oppover igjen. Har fått kjørte tekniske økter i skogen, hvor ting har fungert som det skal, og også noen sprintøkter. Der har jeg imidlertid fått slite mer. Sprintformen har jeg ikke fått på plass enda. Gjør mye bra, men også en del slurvefeil som jeg taper mye tid på. Men det er fortsatt mulighet for flere sprintøkter, så formen skal komme!

Jeg var forrige helg hjemme i Norge for å delta på Holmenkollstafetten for Askim IF og trene litt på hjemmebane. Det ble en fin helg! Fredag løp jeg to veldig gode o-tekniske økter. En ved Ingjerdstrand (Kolbotn) og en på Kjølen (grensen mellom Norge og Sverige). Teknikken satt godt denne dagen og beina var pigge. Spesielt langdistansen jeg løp på Kjølen var fin. Skikkelig langdistanse i et herlig terreng!  Sjekk kartarkivet for flere kart.

Lørdag morgen ble brukt på å teste ut en ny racersykkel som jeg har gått til innkjøp av. Skikkelig moro! Deretter var jeg i Oslo og løp besserud-etappen under HK-stafetten. Som de to andre årene jeg har løpt den etappen, ble det også i år syrefest. Da Oddbjørn Hjelmeseth passerte meg 500m før mål, hang jeg meg på i noen hundre meter, fikk kjenne hammer’n, stivna, jobbet ut syra og spurtet i mål. Tiden opp (6.34) er helt okei, men stort forbedringspotensial er tilstede. Søndagen benyttet jeg sykkelen igjen og feiet gjennom noen mil, før jeg satt meg på flyet til Sthlm. Alltid deilig å være hjemme!!

Her i Stockholm har treningen fortsatt som den skal. Noen dager med litt mindre trening i starten av uka for å komme opp på tærne igjen. Men fra og med onsdag blir det bra kjør. Eksamenslesningen er også igang, noe som passer ganske bra nå. Sommerferie er rett rundt hjørnet..

PS: Gutten med de lyse lokkene er på gang igjen. Han blir farlig framover kan jeg fortelle.

/martin

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s